Beköszönt a tavasz, a kirándulás ideje is! Ezekre a dolgokra azonban érdemes odafigyelnünk

Beköszönt a tavasz, a kirándulás ideje is! Ezekre a dolgokra azonban érdemes odafigyelnünk
2022-03-16 10:32:05

Egy hideg, elhúzódó tél után az emberek nagy része epekedve várja az igazi tavaszi időjárás kezdetét. Mikor végre felmelegszik a levegő, és újra találkozhatunk a nap meleg sugaraival. Ilyenkor ez a kellemes időjárás nem csak az egészségünkre, hanem a mentális hogylétünkre is jó hatással van.

Ősszel, és télen gyakran fordulnak be az emberek,nincs kedvük kimozdulni, a borongós időjárás pedig még jobban elrontja a kedvünket. A nappalok rövidebbek, nagyon hamar sötétedik, és beszorulunk a lakásba. Tavasszal az embereknek újra van kedvük kimozdulni, gyakran munkába is gyalog, vagy biciklivel mennek, illetve elkezdődnek a teendők a kertben, és az udvaron is. Hirtelen tele leszünk energiával, és sok család indul ilyenkor el nagyobb kirándulásokra is.

Hogyan érdemes felöltözni tavasszal?

Bár az ember alig várja a tavaszi napsütést, ez az évszak nagyon szélsőséges időjárást tartogathat számunkra, ezért legyünk nagyon körültekintőek. Attól hogy az időjárás kicsit kellemesebb lett, a hőmérséklet néhány fogok emelkedett, és kisütött a nap, nem érdemes egyből lecserélni a téli ruháinkat, hiszen ezekre még egy darabig azért szükségünk lesz. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy beborul az ég, elbújik a nap,leesik a hőmérséklet, feltámad a szél, vagy éppen elered az eső, és ha túlságosan lenge öltözetben indultunk útnak, lehetséges hogy másnap reggel fájó torokkal, tüsszögéssel, és bedugult orral fogunk ébredni.

Fontos, hogy egy hosszabb séta, vagy kirándulás előtt ne bízzunk a hőérzetünkbe, hiszen az be is csaphat bennünket. Érdemes indulás előtt az időjárás előrejelzéseket átnézni, hogy tudjuk, milyen időjárásra számíthatunk a későbbiekben. A legjobb megoldás a réteges öltözködés, hiszen ahogy változik az időjárás úgy tudunk majd le, vagy éppen felvenni egy réteget.

Sportolás tavasszal? Szuper ötlet, de legyünk elővigyázatosak!

Ha rendszeresen sportolunk, akkor a mozgásnak köszönhetően lett már egy állóképességünk, és valószínűleg alig várjuk a kellemesebb időt, hogy kint, a szabad levegőn is mozogni tudjunk egy kicsit. A kirándulás, túrázás alkalmával érdemes mindenre felkészülni, mindig legyen nálunk plusz egy meleg pulóver, esernyő, és esőkabát is, hogy soha ne érjen bennünket meglepetés. Ha az intenzív mozgás következtében pedig leizzadunk, hiába esik jól egy hűvös szellő, vigyázzunk magunkra! Mindenképp bújjunk bele egy melegebb pulóverbe, hiszen leizzadva nagyon hamar meg tudunk fázni.